WRIGHTS duplex

INTERIOR DESIGN & STYLING//: 

 

 

This new duplex development has been carefully crafted under the Complying development pathway. The Low-Rise Housing Diversity Code in New South Wales, gives us the ability to fast track the approval process and get on site quickly.

Using this pathway we were able to develop two, 5 Bedroom, 3 bathroom homes with basement and garages for our client.

The Side by side duplex arrangement is usually defined by an elongated plan and limitation of natural light deep into the plan. To solve this we seperate the first floor from the ground, creating a horizontal glazing datum. Working with large punctures through the centre of the plan, skylights and double voids the spaces feel open and saturated with light.

An emphasis on robust materials with hard lines is made to feel weightless as they home floated above itself and the street.

We see no limitation to produce overly spacious living arrangements and the benefits of complying development pathways can be seen in the resolved architectural design at Wrights Duplex.


KA Project Team

Christian Campoy, Sebastian Kaintoch, Xiangyu Lu

Stylist

Holly Irvine

Photography

Katherine Lu

GIL INTERIOR

 

INTERIOR DESIGN://

Dover Heights, Australia 

2021 – in progress

Our approach is to create a new transition to the house both front and back linking outdoor spaces to the podium levels at the rear and entry at the front. The existing arrangement of the house serviced a multi dwelling arrangement splitting the floors into seperate tenancies. The new plan will consolidate the stories once again and create the ideal family home for our clients.
Re imaging the plan together with a full fit out of new finishes and interiors allows the existing building to perform as a modern dwelling fit for the costal lifestyle at Coogee Beach.

KA Project Team

Sebastian Kaintoch

 

POT01 INTERIOR

 

INTERIOR DESIGN://

Millers Point, Sydney

2021 – in progress

Our approach is to create a new transition to the house both front and back linking outdoor spaces to the podium levels at the rear and entry at the front. The existing arrangement of the house serviced a multi dwelling arrangement splitting the floors into seperate tenancies. The new plan will consolidate the stories once again and create the ideal family home for our clients.
Re imaging the plan together with a full fit out of new finishes and interiors allows the existing building to perform as a modern dwelling fit for the costal lifestyle at Coogee Beach.

KA Project Team

Nick Obbelode, Sebastian Kaintoch

 

SPLAY HOUSE

 

INTERIOR DEISN://

Concord,  Australia

2018 – 2022

Playing with volumetric bodies and angled lines, this elegant and minimalist family home sets a powerful tone. Further achieved by a strong focus on materiality and texture. A central courtyard forms the centrepiece of the home, mediating between the build form and the in-between spaces. A true entertainers haven.


KA Project Team

Christian Campoy

Photography

Derek Henderson

 

RIVER HOUSE

 

INTERIOR DESIGN & STYLING://

Located south of Sydney on the foreshore of Kyle Bay this project faces challenges of a steep sloping sight and south facing aspects that overlook the Georges river.

Focusing on minimal raw materials, the house will encompass a sleek and staggered form. Each level slightly overhanging the next to exaggerate the steep slope of the site as it falls away from underneath the heavily expressed concrete slabs. This stepping allows northern light to permeate down into all areas of the house, without obstructing the view out to the river.

Hard stones and concrete are paralleled with light timber screens and full height glass sections in order to create a feeling of lightness as the structure pushes itself out from the sloping terrain.

With a large 4 car garage, open living plan, terrace and cantilevered pool, this home has been designed to meet the needs of our clients contemporary lifestyle.

An exciting feature of the house is the boat shed designed to accommodate a large 40 foot yacht with direct access back up to the house.  the boat shed utilises the same material and formal quality of the house creating a seamless transition across the whole site.

 


KA Project Team

 Lisa Tackenberg, Christian Campoy, Sebastian Kaintoch

Photography

 Tom Furgeson

 

MM HOUSE

INTERIOR DESIGN & STYLING//: 

media:

architizer

archello

luxury-houses

 

 

 

MM House developed from the desire to make specific connections with Sydney Harbour’s iconic landscape. A heightened sense of transparency articulates a thick plan – situating domestic life against the sublime natural and urban backdrop of the harbour and city skyline.

The orientation and configuration of the house curate a series of view points that link the domestic realm to the landscape beyond. The subtle level changes uncover new aspects of the harbour landscape and provide delineation of space within the plan.

The house is formally geometric – but is punctured by courtyards and breaks that offer unexpected vistas, and lend complexity to the section. Stripped of enclosing walls living spaces orientate outward, diffusing thresholds through a series of operable glazed doors. Double height voids in the living and courtyard spaces extend this connection, with the view presented as a ‘series of moments’ when making one’s way through the home.

The project has been designed to be robust and endure the setting of a coastal environment. With the advancements in material technologies realised in bionics, the external facade is enveloped in a self cleaning render. Allowing nature to clean and revitalise the facade whilst repelling harsh abrasive salts from the harbour.

In order to move away from a predominately flat surface resolution, characterised by contemporary applications of render, we adopted a hand crafted technique. The render is applied by spraying the substructure then hand pressing with a trowel, giving depth and irregularity to the strong geometric form. Internally the house materialises as an arrangement of refined surfaces and details, layered against the raw and elemental nature of concrete, marble and timber. This play, balances the homes reduced external palette and invites warmth and tactility to the project.


KA Project Team

 Lisa Tackenberg, Christian Campoy, Sebastian Kaintoch

WEN STYLING

 

STYLING: //

 

KA Design Studio was commissioned to style and furnish this beautiful living space. 

Australian iron-bark flooring and off-form concrete define this lower platform living room as it connects to the rest of the home through a series of staggered levels. The centre table arrangement employs this idea, as an overlapping cluster that can be re-arranged to allow for a alternative compositions. The materiality of the individual pieces create a balance between the raw architectural surrounds and the soft furnishings. The layering of soft and refined leather and textiles against the more robust and solid materials, give the space a dynamic character and warmth. While there is direct influence from the architecture translating to the material selection of the furnishings , it is the accents of colour are dispersed like bokeh that also reference Phillip Barlow’s artwork placed above the sofa. 

The interior styling acknowledges the tones of both the artwork and the architecture and informs the sections of materials and composition of furnishings within the space. 


KA Project Team

 Lisa Tackenberg, Sebastian Kaintoch

images by nickmay.com.au